ОПРЕМА ЗА ЗАШТИТУ ИНФОРМАЦИЈА

 

Како гарантовати заштиту од слушања у просторији где се врше поверљиви разговори?

Какав уређај можете понети са собом против слушања и снимања ако идете ван Ваших просторија?

Заштита од цурења информација је обезбеђена кроз низ техничких уређаја.

Технички уређаји омогућују да се цурење информација кроз разне начине открије и онемогући, а што укључује: диктафоне, радио микрофоне, видео предајнике, онеспособљавање функције мобилних телефона као и њихово сигурно кориштење, виброакустично откривање и обезбеђење цурења информација од исте, откривање уређаја на струјној мрежи и системи за заштиту од слушања телефонских разговора.

Генератори буке се бирају у зависности од величине ваше просторије. Вршимо пројекте за заштиту просторија свих намена. По Вашем захтеву Вам можемо доставити пример пројекта.

Такође је могућа заштита цурења информација у разговору који се одвија ван Ваших просторија. Да би сте се обезбедили потребан Вам је преносиви уређај који увек носите са собом када Вам је то потребно у циљу заштите информација.

Пре него што активирате заштитну опрему потребно је проверити просторију због могуђности постојања уређаја за пренос информација.

Како заштитити телефонске разговоре од прислушкивања?

Мобилна телефонија: 

  • Да бисте заштитили телефон од слушања у мобилном телефонском систему користи се специјализована опрема. За ову сврху се користи уређај који се уграђује у мобилни телефон одређеног типа. Када се са једног телефона зове на други информације су потпуно заштићене и разговор не може бити слушан. Потребно је да корисник који зове и корисник који прима позив имају исте ове телефоне, што значи да у сигурној вези морају постојати два телефона, један код позиване особе и други код особе која позива.
  • Да би сте се заштитили од даљинског активирања микрофона вашег телефона и слушања разговора постоје кутије-футроле за мобилни телефон који блокира све долазно-одлазне везе телефона. 

    Фиксна телефонија:
  • Такође постоје уређаји за заштиту фиксне телефоније. Заштита фиксних телефонских линија може постојати између два телефона (или више) са уграђеним уређајима за заштиту од прислушкивања телефонских разговора. Битно је да саговорници  измешу којих траје разговор поседују уређаје на својим фиксним телефонским апаратима.