ЗАШТИТА ИНФОРМАЦИЈА

Како се заштити од неовлаштеног прислушкивања Ваших разговора у канцеларији, кући, аутомобилу или на састанку ван канцеларије?

Погледајмо на који начин Ваши разговори могу да се слушају и на који начин се можете заштити од таквих претњи.

Постоји више варијанти разговора, разговор у вашем дому, канцеларији и разговори у другој канцеларији или дому.

Који су начини да се прислучкује Ваша канцеларија или дом?

  • Прислушкивање помоћу радио-микрофона и видео предајника: Радио микрофон или видео предајник може бити постављен у вашој канцеларији за време вашег одсуства. Такође може бити донет од стране вашег посетиоца-преговарача. Као резултат тога, може све да се чује и види што се дешава у канцеларији.
  • Прислушкивање помоћу мобилних комуникационих канала и предајника: Помоћу мобилних телефона са минијатурним аудио предајницима. На овај начин Ваш саговорник или његов колега могу имати телефон са аудио предајником, који је довољно да буде у џепу саговорника. На овакав начин сви разговори ће се слушати и снимити преко аудио предајника у мобилном телефону.   Такође Ваш телефон се може даљинским путем активирати и постати уређај за прислушкивање као и телефон Вашег саговорника. Такође, Ваш телефонски провајдер може одредити вашу локацију. Такође слушање се може остварити и путем веза као што су - 3G, WiFi и wiMAX. Помоћу ових канала може бити остварена видео и аудио веза са вашим просторијама и информације о разговорима могу добити трећа лица.
  • Прислушкивање помоћу диктатофона: Да бисте избегли цурење информација помоћу диктатфона уграђују се пригушивачи који онеспособљују диктафоне да сниме разговор, односно када се диктафон налази у "заштићеном сектору" у вашој канцеларији или дому он је онеспособљен да сними разговор.
  • Прислушкивање помоћу вибро-акустичних канала: Постоје начини да се цурење информација одвија кроз зидове, прозоре, грејане инсталације и друге инсталације објекту. Постоје начини да се даљински преузимају информације кроз прозоре. Такође, постоји начини да инсталирате уређаје за слушање на спољним зидовима или на грејним цевима и другим инсталацијама.
  • Прислушкивање помоћу електричних водова и телефонских линија: уређаји могу бити инсталирани на електричне и телефонске водове 

Да ли је могуће заштитити се од свих начина цурења информација?

ЈЕСТЕ!  У прегледању и откривању свих начина-канала цурења информација пре или после разговора ми користимо спектар професионалних уређаја који штите Ваше разговоре од свих могућих начина цурења информација.