ПРЕГЛЕД ПРОСТОРИЈА

Дa ли из Ваше просторије цуре информације, на који начин, и шта чини низ претрага ради њиховог откривања? 

Како се начини и уређаји цурења информација разликују по техничким карактеристикама тако и уређаји за њихово откривање имају различите задатке. Уређаји се разликују по својим способностима тражења уређаја и њиховој индетификацији. 


У просторијама постоје следећи начини цурења информација:                     

  • бежични радио микрофони
  • видео предајници
  • предајници који користе различите врсте бежичне комуникације као што су GSM и WiFi
  • проводним линијама (камере и микрофони)
  • електричним линијама
  • телефонским линијама
  • диктафонима
  • виброакустичним каналима (зидови прозори)

Претраживање нелинеарним локаторима

Ова техника је за претраживање и откривање укључених и искључених електричних уређаја било које врсте. Ова техника се обично користи у комбинацији са другим уређајима за претрагу. Помоћу ове технике се откривају сви електрични уређаји. Овом техником се такође откривају сви уређаји који имају полупроводнике у себи. 

Претраживање виброакустичних канала

Ова техника подразумева претраживање и откривање цурења информације кроз прозоре, зидове и друге елементе у објекту као и процену аудио пропустљивости грађевинских елемената у објекту.

Претраживање
мултифункционалним уређајима

Ово техника претраживања подразумева откривање и проналажење укључених уређаја, односно који су тренутно у радном режиму. Она се обично користи у комбинацији са другим уређајима и техникама за претрагу. После ове фазе прегледања обавезна је фаза претраживања са нелинеарним локаторима.

Претраживање индикатором пола

Ова техника подразумева претраживање и откривање активних радио микрофона, видео предајника, мобилних телефона, бежичних видео камера и других уређаја који користе бежичну везу.

Претраживање и откривање видео камера

Ова техника подразумева претраживање и откривање видео камера. Сочиво камере може бити величине једног милиметра и може бити уграђена у било који предмет. Небитно од врсте камере, да ли су бежичне или другог типа, ова техника открива и у режиму снимања и када је искључена.

Претраживање техником за проводне комуникације

Ова техника подразумева претраживање и откривање уређаја који су уграђени на жичане комуникације, а које подрзумевају електричне водове и телефонске водове.